Lilla Pys

Alla inlägg under september 2012

Av Ida - 27 september 2012 13:50

I tisdags såg jag en dokumentär som berörde mig till tårar. Först och främst för att den påminde mig om min egen skolgång men även för att barnen i filmen fått (och får) utstå mycket värre saker än mig. Såpass illa att flera av dem tagit sitt liv på grund av hur dåligt de mådde av den psykiska och ibland fysiska misshandel de blivit utsatta för. Jag skulle verkligen rekomendera ALLA att se den. Det kan vara extra bra för lärare att se den då flera av de lärare som medverkar i filmen (enligt min mening) inte gör ett skit för att göra det bättre för eleverna. Jag känner igen mig så mycket i det beteende som en viss lärare i filmen visar och det gör mig så upprörd! Filmen heter Bully och ni kan se den här!


 

Film · Tips
ANNONS
Av Ida - 26 september 2012 20:26

För några år sen, typ i högstadiet så hatade jag allt som hade med träning att göra. Att sen ha träningsvärk var ju hemskt. Så ont det gjorde liksom. Men nu är det tvärtom, välkommnar istället träningsvärk med öppna armar. Nog kan det gå till överdrift såpass att man har svårt att gå. Men jag vet att jag överlever och blir starkare efteråt. Gårdagens pass var härligt och svettigt. Vilket har gett träningsvärk i armar, bröst och lår. Ser fram emot att skaka lite rumpa imorn och så jag har mer träningsvärk på fredag. 

ANNONS
Av Ida - 26 september 2012 15:00

Ibland kan en blogg vara väldigt bra att avregaera sig på. Tror det är ett sånt tillfälle för mig just nu. Nästan hela dagen har jag fått saker, slängda i ansiktet, att irritera mig på. Vissa saker kanske jag inte behövt irritera mig på egentligen, men när jag redan var så högt uppe i varv så blev jag extra sur av det. Jag gillar inte när folk säger till mig vad jag ska göra, som om jag vore en femåring som inte har någon egen vilja. Säger jag att jag bestämt mig för att göra en sak så ska jag göra den. PUNKT SLUT! Jag gillar heller inte när folk misstror mig för att vara någon med elaka avsikter, som tror att jag har någon typ av dold agenda. Jag gillar inte människor som själva hakar upp sig på småsaker och struntar i det stora hela. Större saker som är mycket viktigare i livet. Jag gillar inte människor som är egoister och bara tänker på sig själva. Tror ni inte att det ni säger till mig sårar mer än det jag säger till er? Ha då inte mage att anklaga mig för att vara otrevlig innan ni ransakat er själva. Och ha åtminstone stake nog att godat min ursäkt samtidigt som ni ber mig om ursäkt. De personerna det gäller kommer troligtvis inte läsa det här eftersom jag inte är viktig nog för dem. Men jag vill bara att ni andra ska veta hur jag vill bli behandlad. Fast å andra sidan behöver jag inte berätta såna triviala och enkla sociala regler för er! 

Av Ida - 25 september 2012 16:39

Halva dagen har jag spenderat hos min kusin och hennes charmiga (och busiga) dotter. Vi började med att fika, nybakta croissanter med choklad och kaffe. Sen begav vi oss, påklädda med massa kläder (jag i ridbyxor och för stora skor, vilket var en syn för sig själv), till stallet. Där sadlade kusinen sin lilla häst Dusty medan jag hade dottern i barnvagen. Sen gick/red vi iväg på en tur i skogen. Gissa om jag var svettig sen!? Min kusin tyckte att jag borde komma dit en gång i veckan och köra ett sånt pass, så skulle jag inte behöva ha nån annan träning. Just då var jag beredd att hålla med, för jag va slut. Men nu ser jag fram emot kvällens träning! Fick även supergoda köttbullar till lunch och sen var det dags att vila lite middag. Då passade jag på att åka hem och umgås med sambo samt ladda för träningen. PEPP PEPP PEPP!


  Jag på G till kusinen.


  Lilla söta Dusty.


  De andra hästarna i hagen och Dusty på språng (i bakgrunden med grönt täcke).

Av Ida - 24 september 2012 15:27

Har flera gånger hört att jag inspierar andra och peppar dem till att göra bättre val i livet. Tänkte fortsätta med det genom att här ge er några ord på vägen till ett hälsosammare liv!    

Av Ida - 24 september 2012 15:10

För att fördriva tiden så har jag kollat lite film idag. Fick för mig att se filmen, Hysteria. Den var totalt annorlunda från det jag hade tänkt mig. Men vad kan egentligen förvänta sig av en film om mannen som uppfanna vibratorn? Det enda "hysteriska" i den var väl att den var udda. Rolig och udda. Klart sevärd så jag tycker ni ska se den om ni får tillfälle. Min favorit i filmen måste nog ändå vara Rupert Everett, som gör en lysande biroll.


 

Film · Tips
Av Ida - 23 september 2012 18:23

 

Av Ida - 23 september 2012 14:19

Nu har helgen börjat lida mot sitt slut. Den här helgen som alla väntar på (häromkring) varje år med skräckblandnad förtjusning. Årets händelse i Ljung och Annelund. Mörlanda marknad! Själv är jag ganska förtjust i själva marknaden, men festligheterna som är utöver kan kvitta för mig. Att folk bara hittar en extra anledning att dricka sig berusade är inte min kopp te. I vilket fall var vi på showen i fredags, men bara för att sambon vann biljetter. Jörgen Mörnbäck uppträdde och han var jättekul! Igår, under marknaden, gjorde jag många finfina fynd. Jag är nöjd och längtar redan lite motvilligt till nästa år.


  Sambon vann 2 biljetter på jobbet.


  Köpte ett tufft armband för 60:-


  Min fina "Pippi-tröja" för 180:-


  Köpte mig en sjal i form av den brittiska flaggan för 60:-


    Marknadsgodis är alltid ett måste från marknaden. Min favorit är "mintkyssarna". 5 hg för 60 :- (dyrt men gott)!


  Jag och sambon är sugna på en sånhär. MEN den är något dyr för vår budget, tyvärr.


  Lilla Freja var på besök (tillsammans med mamma och hennes sambo) och hon låg under bordet såsom en lite groda. Ursött sätt att ligga tycker jag!

Presentation


Är en lagom smart tjej på 31 år som gillar att blogga,fotografera och filma. Älskar även att titta på film, musik, inredning, träning och att shoppa!

Min blogg handlar om allt som händer och har hänt i mitt liv.

Gästbok

Facebook

Instagram

Instagram

Omröstning

Gillar du min blogg?
 Ja
 Nej
 Kanske

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggare för varenda unge

Bloggare

Dagens ordspråk

Dagens ordspråk

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se