Lilla Pys

Direktlänk till inlägg 20 mars 2013

Helt sjukt!

Av Ida - 20 mars 2013 22:00

Ikväll har det varit premiär för tv-programmet "Helt sjukt" på tv4. Där berättade dagens gäster (Charlotte Perelli och Anders Timell) om då de gick in i väggen. Anders berättade om att han mådde såpass dåligt att han inte längre ville leva och att han då bestämde sig för att åka raka vägen till psykakuten. Han beskrev även många av de saker hand tampades med och fick kämpa med för att komma tillbaka igen. Mycket av det han sa kände jag igen. Han sa bland annat att han innan sjukdomen var en person alla vänner kunde ringa när som helst, han hade alltid tid för en kaffe eller en utekväll. Efteråt var han rädd för att säga nej för att han var rädd för att bli bortglömd. Precis så kände jag när jag blev sjuk och det känner jag fortfarande. Jag kan ju erkänna att jag känner mig aningen bortglömd av vänner ibland, men det känns faktiskt helt okej. Det är lite tråkigt att veta att man inte betyder så mycket för personer man hade bra kontakt med för några år sen, men sålänge jag mår bra så är det inte lika viktigt längre. De vänner som finns kvar betyder så mycket mer nu och dessa vet att jag ställer upp när jag kan/orkar. Det är aldrig något personligt, som viss verkar tro.



Ps. Jag tycker programmet var helt okej att se på. Mycket intressant att lyssna på vad andra har upplevt tycker jag. Är ju, som ni vet, ett fan av program och filmer av det dokumentära slaget. Ds.


  Det här är psykologen Anna Bennich Karlstedt, programledaren David Helnenius och läkaren Eric Rydman och som är med i programmet "Helt sjukt".

Hälsa · Tankar · Tips · TV
 
 
krulli

krulli

21 mars 2013 10:24

Läste om Timell och hur han trodde att han var på väg att bli bättre och det är oftast då som folk faktiskt tar livet av sig, precis efter det har vänt upp igen. När man är på botten orkar man helt enkelt inte bry sig om allt utan det är först när man börjar bli bättre som man orkar.

http://krulli.se

 
krulli

krulli

21 mars 2013 13:34

SVAR: Ja och med det kommer självklart ett intresse. Flera som begått självmord har haft folk omkring dem som sagt att "de som började må bättre nu". och det är sant, tror jag. Jag kan iaf relatera :)

http://krulli.se

 
Ama de casa

Ama de casa

21 mars 2013 13:39

Det programmet har jag tänkt spana in. Jag gillar David Hellenius :-)

http://amacasa.wordpress.com

 
Jessica

Jessica

21 mars 2013 14:07

Usch vad läskigt, men visst är det de de flesta säger att har man riktiga vänner så hör dom av sig i alla väder, men i bland är ju det läskigt i början av tystnaden.
Men hoppas du får en bra dag, kram

http://trollsfamiljen.blogspot.se

 
Elisabeth

Elisabeth

21 mars 2013 17:37

Känner också igen mig i det där! Har själv gått in i väggen, detta var år 2008 och det är först nu som jag börjar vara på rätt väg. Men den där orken till att göra saker kan vara som bortblåst många ggr och det är klart att man känner sig bortglömd!

Jag har dock inga som helst tankar på att ta mitt liv (som ovanstående påstår att man gör vid vändningen) Har aldrig haft såna tankar!

Visst, man kan vara sjukt trött på livet att man kan knappt tar sig upp på morgonen, det har hänt mig massor.
Jag har fått rätt medicinering som gör att jag orkar med mer och att jag orkar med personer och så.

http://www.lajsa.com

 
viktkamp

viktkamp

21 mars 2013 17:39

inga frågor är konstiga! ja det har jag :) du med? :) kram

http://viktkamp.webblogg.se

 
Annie

Annie

21 mars 2013 18:21

Tråkigt att höra att du mått dåligt, hoppas du mår bättre nu ! Ja tyvärr blir det mer o mer vanligt med psykisk ohälsa.har en nära anhörig som mår dåligt.
Kram/

http://cupcakes-ochannat

 
Emma

Emma

21 mars 2013 21:20

Ja den var super god, len och mjuk i smaken :) Sia har bra glassar tycker jag :)
Ja klart vi måste ses och fotas kanske tillochmed ta en fika, vi bor ju ganska nära varandra :)

http://princessemma.blogg.se

 
Fnulan

Fnulan

21 mars 2013 21:34

Bra att dom vågar berätta eller hur!

http://www.femme.se/fnulan

 
Linda-Mamma till Alfred

Linda-Mamma till Alfred

22 mars 2013 10:04

Ah missade detta!Tack,tack för grattningen. Ja mycket att stå i mestadels här tycker jag med kalas, middagsgäster etc...hehe..vad skall ni göra i helgen?

http://hummingbird.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ida - 5 augusti 2015 20:48

Jag har äntligen gjort slag i saken och bytt bloggportal. Tack och hej bloggplatsen! Hej på dig Nouw! Ni hittar den nya bloggen på: http://nouw.com/lillapys                 Kod för att importera min blogg till Nouw: 1590276536 ...

Av Ida - 25 maj 2015 12:15


I lördags var jag en sväng i Göteborg. Det var jättekul att komma ut på lite äventyr. Jag var och hälsade på min vän Andreas och hans sambo. Vi kollade på Eurovision Song Contest. En helt sjuk kväll! Trodde aldrig att Sverige skulle ta hem detta igen...

Av Ida - 24 maj 2015 19:45


Häromdagen berättade jag ju om att jag fått besök av en reporter från P4 Sjuhärad. Nu finns min intervju ute på nätet. Vill ni lyssna på den ni också så klicka här!       ...

Av Ida - 17 maj 2015 19:39


Tänk vilka under lite kärlek från barn kan göra. Idga har jag inte så ont i kroppen, dock mest i knoppen. Vaknade med migränliknande huvudvärk som hållt i sig hela dagen. Börjar bli lite bättre nu. Ska försöka vila mig nu ikväll. Nog om min värk (vil...

Av Ida - 15 maj 2015 13:27


Som ni vet så har jag ätit en kur med inflammationshämmande tabletter för att slippa värken i kroppen. Jag märker lite skillnad i ryggen och axlarna. Men nu har smärtan blivit värre i höften/rumpan ner i benet och sen har jag även fått ont i ena arme...

Presentation


Är en lagom smart tjej på 31 år som gillar att blogga,fotografera och filma. Älskar även att titta på film, musik, inredning, träning och att shoppa!

Min blogg handlar om allt som händer och har hänt i mitt liv.

Gästbok

Facebook

Instagram

Instagram

Omröstning

Gillar du min blogg?
 Ja
 Nej
 Kanske

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggare för varenda unge

Bloggare

Dagens ordspråk

Dagens ordspråk

Ovido - Quiz & Flashcards