Direktlänk till inlägg 7 november 2012
Det är tydligen Kladdkakans dag idag. Känns som det är lika värt att fira som kanelbullens dag. Det råder tydligen delade meingar om om kladdkakans historia. Enligt en artikel i Knallebladet anser Mia Öhrn att troligast är attt den kom till Sverige genom chefredaktören, Margareta Wickbom, på Veckojournalen 1968. Hon besökte en loppis i Paris och blev serverad en slags chokladkaka på loppiscaféet och fick med sig receptet hem. Receptet kom att kallas "Elake gubbens muffins" och var till en början, precis som det låter, i muffinsform. En annan teori är att när det i slutet av 1940-talet inte alltid gick att få tag på bakpulver, så gjordes ett försök att baka chokladkaka utan. Det resulterade i den första svenska kladdkakan.
Oavsett vilken historia som ligger bakom kakan så är den ju (bakad på rätt sätt) ljuvligt god. Åt nog den allra godaste på ett café tidigare i höstas. Den åt jag på Café Kaffekoppen i Falköping. Kan verkligen rekomendera er ett besök där, inte bara för kladdkakans skull. Frågan är om jag ska baka en själv idag? Isåfall lånar jag min vän S recept för hennes kladdkaka, oavsett vad hennes kille säger, är nästan lika god som den från Café Kaffekoppen.
Jag har äntligen gjort slag i saken och bytt bloggportal. Tack och hej bloggplatsen! Hej på dig Nouw! Ni hittar den nya bloggen på: http://nouw.com/lillapys Kod för att importera min blogg till Nouw: 1590276536 ...