Lilla Pys

Alla inlägg under december 2012

Av Ida - 4 december 2012 17:36

Det är något som jag glömt berätta för er! Jag är en lugn person med takt och ton, måttfull och balanserad. Jag är  tyst och still så det ska mycket till innan jag blir exalterad. Men  jag har en last som håller mig fast i ett järngrepp varje vinter. När  året är slut då snön ligger djup och slädarnas medar slinter. Så ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar. Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus, kulörta kulor i drivor, bjällerklang som  ackompangemang, på alla julens skivor. Jag  vill ha mer jul. Ge mig mer jul. Jag vill ha mer jul. Ge mig mer jul. Tusen stjärnor som tindrar, glitter så långt jag ser. Av juleljus  som glimmar, vill jag ha mer. Kan mycket väl likna en ganska känd julsång, men det stämmer också in en hel del på mig.    

ANNONS
Av Ida - 4 december 2012 14:11

Man skulle kunna påstå att det här inlägget hör ihop med klippet jag la ut i föregående inlägg. För ut snöar det för fullt just nu. Det är ganska kallt ute också. Då är det skönt att sitta inne under värmefilten och titta på gammal film på tv. Hoppas inte snöfallet orsaker problem när jag ska ge mig ut på vägen sen för att ta mig till träningen!   Såhär ser det ut, utanför mitt fönster!


ANNONS
Av Ida - 4 december 2012 12:10

Musik · TV
Av Ida - 4 december 2012 00:15

 

Klicka på bilden för att öppna luckan!

Av Ida - 3 december 2012 20:48

Har spenderat dagen med att leka med lilla L. Var mer lekkompis än barnvakt, när hennes mamma gjorde ett ärende, men kul hade vi. Mycket fniss blev det, speciellt i kojan som L byggt. Vi  åt pannkakor och fikade också. Sen planerade vi för den stundande julgodisbakar-dagen! Det kommer bli mycket mums!  Har man inga "prinskläder" så får man ta vad man har. En glittrig klänning funkar bra som cape.


  Tåget tuffar på!


  Dockan skulle också vara med och leka!


  Vi lekte med deg och så lekte vi restaurang. L beställde kyckling med potatisgratäng och sallad (allt i play doh)!   Dockan fick äta spagetti och köttbullar.


  Vi byggde ett legohus till Byggare Bob och hans fru (?)

Av Ida - 3 december 2012 00:15

 

Klicka på bilden för att öppna luckan!

Av Ida - 2 december 2012 19:37

När sommaren är här önskar man att det dröjer länge innan snön och kylan kommer tillbaka. Men det dröjer inte länge innan det är minusgrader och snö på marken. Jag kan ovilligt erkänna att just nu tycker att det är mysigt med 17 minusgrader (och stigande?) och snö. Frågan är ju bara hur länge jag tycker det är mysigt!? Helgen har varit sådär vintermysig och jag hoppas det fortsätter så hela vintern.


I fredags var det bio med sambon. Vi såg den svenska filmen Call Girl. Tyckte den var helt okej faktiskt. Gillar ni svenska filmer med politiska inslag så ska ni se den. Det tråkigaste var ju att killen som satt jämte mig (och nu menar jag inte min sambo) var allmänt jobbig. Han var nog inte van vid att gå på bio då han bredde ut sig lite väl mycket plus att han (ca 45 minuter in i filmen) somnade och snarkade! Han skulle behöva gå på en kurs i "Bio-hyffs" tror jag. Igår var vår kompis E (även kallad "brorsan") på besök. Vi åt god mat, skrattade, bakade paj och skrattade lite till. Eftersom det blev lite sent igår så har vi tagit det lugnt idag, såhär den första advent. Vi tog en promenad på över en timme. Det var jätteskönt men det nöp ganska hårt i kinderna av minusgraderna. Nu känner man sig go i kroppen. Resten av dagen och kvällen spenderas i soffan!   


Ps. Glömde säga att jag hann städa hela huset igår och köra ett VÄLDIGT svettigt Step-pass! Bara så ni vet! Ds.


Av Ida - 2 december 2012 10:30

Vid besöket i Borås i fredags så tog ju vi som sagt en promenad i staden. Gick nere vid Viskan och i stadsparken. Sen gick vi över torget och det var fullt med små skulpturer. Det var utställningen; UNITED BUDDY BEARS – the minis.  Det är totalt 108 st färgglada Buddy Bears (1 meter höga björnskulpturer) som representerar lika många länder erkända av FN, som utgör utställningen. Björnarna står symboliskt tillsammans i en cirkel, hand i hand, för att bidra till ökad tolerans och förståelse mellan olika nationer, kulturer och religioner. Det är i huvudsak tre teman som utställningen representerar:


Konst och kultur – Varje Buddy Bear är designad och handmålad av en konstnär som representerar sitt land. Björnarna visar på den kulturella mångfalden i vår värld och syftar till att inspirera och ge idéer om hur vi alla kan leva tillsammans i fred. Deras färgstarka och för varje björn unika design bjuder besökarna på en resa runt hela världen.


Budskap – United Buddy Bears står i en stor cirkel, hand i hand vilket symboliserar en framtida vision om en fredlig värld. Varje björn representerar befolkningen i de olika länderna och deras kultur, inte landets politiska system.


Välgörenhet – Organisationen Buddy Bears Berlin, ägare av United Buddy Bears – the minis, arbetar för att hjälpa barn med behov i världen. Hittills har mer än 1.9 miljoner euro samlats in genom aktiviteter, donationer och auktioner till förmån för UNICEF och lokala hjälporganisationer för barn. Under utställningen i Borås går allt överskott oavkortat till BRIS – barnens rätt i samhället och Frälsningsarmén i Borås.


Passade på att foto några av dem, som jag tyckte var lite mer utmärkande eller speciella.  Sverige.


Norge.

      USA.


 

Thailand.


Storbritannien.


   

Guinea.


Vill ni veta mer om utställningen eller kanske köpa en mini-björn eller liknande så kan ni kolla HÄR!

Natur · Tankar · Tips

Presentation


Är en lagom smart tjej på 31 år som gillar att blogga,fotografera och filma. Älskar även att titta på film, musik, inredning, träning och att shoppa!

Min blogg handlar om allt som händer och har hänt i mitt liv.

Gästbok

Facebook

Instagram

Instagram

Omröstning

Gillar du min blogg?
 Ja
 Nej
 Kanske

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggare för varenda unge

Bloggare

Dagens ordspråk

Dagens ordspråk

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se