Direktlänk till inlägg 6 augusti 2010
Har ätit supergod efterrätt idag och tänkte dela med mig till er av denna. Här kommer receptet!
Toscaäpplen
8 äppelhalvor (eller päron) färska eller från burk
Tosckaglasyr
1-2 dl mandel
50 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Skala och kärna ur den färska frukten och skär den i halvor. (Jag brukar skala dem, men det måste man inte.) Lägg dem sedan på ett ungsfast fat eller form.
Toscaglasyr: Hacka mandeln. Smält smöret i en kastrull, blanda sedan ned resten av ingredinserna och låt koka upp under omrörning. Häll sedan glasyren över äpplena och grädda i ugn i 225 grader i ca 10 min till ytan fått vacker färg.
Servera sedan med vispad grädde eller vaniljglass.
Jag har äntligen gjort slag i saken och bytt bloggportal. Tack och hej bloggplatsen! Hej på dig Nouw! Ni hittar den nya bloggen på: http://nouw.com/lillapys Kod för att importera min blogg till Nouw: 1590276536 ...