Lilla Pys

Alla inlägg under maj 2010

Av Ida - 9 maj 2010 20:40

Vissa dagar mår man så sjukt bra att man inte tror man egentligen har ångest. Men sen händer det en liten sak som helt plötsligt gör en påmind om hur man egentligen mår. Jag har haft en okej helg, vissa små attacker men jag har fixat det. Igår och idag har varit toppen. Men nu har jag fått ett bakslag och känner mig lika trött som om jag sprungit ett maratonlopp ungefär. Jag orkar heller inte med vissa människor just nu som bara är negativa om allt. Här sitter jag och mår skit, kan inte jobba och behöver knapra piller (kanske resten av livet). Jag kan trots detta hitta ljusglimtar i livet medan andra som mår jättebra bara ser det negativt hela tiden. Jag blir så trött på det! Jag orkar inte höra samma tjat om och om igen. Hur ska jag kunna må bättre om jag ska höra sån gröt som rabblas upp som en skiva som hakat upp sig. Jag måste faktiskt tänka på MIG i första hand och då sållar jag bort sånt jag inte orkar höra. Men sen finns det vänner som har problem som jag faktiskt orkar lyssna på och dem vet redan om att jag bryr mig för det märks ska jag säga.


Sen vill jag skicka ett extra tack till dem som förgyllt min helg. Inte allra minst tack till min guddotter som har mig som sin nya idol. Det är tur för hon är min idol!

Av Ida - 8 maj 2010 10:12

Igår hade jag ännu ett möte med råbocken som smyger runt i vår trädgård, men denna gång var han faktiskt i grannens trädgård. Jag råkade köra förbi och se honom. Jag vevade ner rutan och ropade till honom "Duger inte gräset hemma hos oss?". Han tittade på mig och sprang sedan över till vår trädgård. Smart djur det där. Han har även fått ett namn, Råger. Både fyndigt och passande på samma gång. Kul att ha skaffat sig en vän från djurriket. Hoppas på att kunna skaffa nått mer tamt djur inom en snart framtid. Ett som också skäller men som man kan ha i koppel.


 

Råger på besök. 

Av Ida - 7 maj 2010 10:38


Att gå på loppis eller auktion kan löna sig. Ofta är det bra om man inte letar efter nått speciellt för då hittar man alltid några godbitar. Här har ni några av mina (och min mammas) senaste fynd.







     

En ljusstake att ta med sig till sängen på natten. Gjord i Portugal.





Tidigare hittade jag denna supersöta vattenkannan som råkar matcha min ljusstake. Ibland kan man ha tur.





 

Denna söta pigtittaren ropade min sambo in för 300:- på en auktion förra året. Samma dag ropade jag in en Emma-fotölj för 50:-, men den ska jag klä om sen lägger jag ut resultatet här.





 

En madonnastaty jag köpte på loppis för 10:-, inte mycket värd kan jag tro men mycket vacker iallafall.





     

Denna "spilkum" användes förr till att för att skilja grädden som samlas på ohomogeniserad mjölk. Troligvis är denna nyproducerad men väldigt söt, som min mamma hittade på loppis för en billig penning.





    

Mamma lyckades även ropa in denna sjukt obehagliga men snygga ormskinnsväskan. Den kommer bara vara som en prydnad och jag tänker absolut inte använda den. Usch va läskig den är!





                       

Den här söta figurinen fick jag även av min mamma som hittade den på en auktion. Den matchar superfint till mitt kök.






  

Som det sanna Agatha Christie-fan jag är så kunde jag inte motstå denna boken för 5:-

Av Ida - 6 maj 2010 16:28

Jag har kanske inte nämnt det förut men jag älskar böcker. Lukten och känslan av en ny bok är obeskrivlig. Men gamla böcker har också sin charm. Har i vilket fall beställt några nya böcker på nätet som jag fick idag. Så jag tänket tipsa om dem för er eftersom tre av dem handlar om inredning inne och ute samt att de är av samma författare. Anna Örnberg har skrivit dessa tre böcker, som passar er som gillar lantlig inredning och shabby chic.


    



Införskaffade mig även bok om pelargoner eftersom jag älskar dem och har på sistone köpt ganska många. Lite skötseltips är alltid bra.



Sist och faktiskt minst så köpte jag en skönlitterär bok av en av mina favoritförfattare Johanna Nilsson. Hon har även skrivet "Hon går genom tavlan ut ur bilden" som jag tycker ALLA SKA läsa! Janis den magnifika kommer antagligen bli min kvällslektyr i kväll.


        

Av Ida - 6 maj 2010 10:16

Jag gjorde igår en upptäckt i min trädgård. Helt plötsligt stod det en råbock där och mumsade på nått intressant i gräset. Jag drog då snabbt åt mig kameran och filmade lite. Varsågoda och njut av resultatet.



Av Ida - 5 maj 2010 15:56

Känns som jag bara går och väntar på att bli frisk. Känner hela tiden efter hur jag mår, tänker, ältar och funderar mer på saker som egentligen gör mig sämre. Varför gör man så? Jo för man kan inte hjälpa det. Vart finns den där knappen i hjärnan som stänger av tankeverksamheten när man behöver den? Jag förstår inte hur jag ska kunna klara resten av livet på ett normalt sätt om jag mår så här nu. Åh, kan det inte bara bli bra nån gång??



Av Ida - 4 maj 2010 15:40

Gah! Fattar inte hur man kan va så här trött av att göra ingenting! Om jag blir så här trött av att sitta still, tvätta tvätt och diska. Hur ska jag då klara av att jobba? Har typ en vecka på mig innan jag ska tillbaka till jobbet. Kanske blir jag sjukskriven längre, vi får se vad läkaren säger helt enkelt.



  

Av Ida - 4 maj 2010 09:40

Varför ska man behöva känna sig ensam när man mår dåligt och bara vill vara ifred? Men i helgen så har man ju inte varit ensam alls och det kändes skönt samtidigt. Blir väl en konstig känsla att ena stunden ha huset fullt av människor och nästa inte en kotte mer än en sovande sambo. Saknar att ha min mamma här. Fast jag är 26 år önskade jag att hon bodde närmare. Ibland kan de va skönt med distans men samtidigt önskar jag att jag bara kunde åka över till mamma på en fika och sen åka hem igen. Nu är det ganska omöjligt eftersom en enkel resa till henne tar ca 5 timmar. Övernattning är liksom självskrivet då. Men förhoppningsvis kanske hon flyttar närmare mig snart. I vilket fall så kommer hon ner hit igen när jag ska bli "moster", förhoppningsvis på torsdag redan! Det är ju iallafall nått att se fram emot. Har tänkt att åka till GeKå's i Ullared och bunkra upp med "näst-bästa-moster" presenter! För jag kan ju inte sno bästa-moster platsen från U inte.


I söndags träffade vi vår guddotter som i fredags råkade ramla så hennes lilla söta panna hamnade på en stor skruv. Då fick hennes mamma och pappa åka till akuten i ilfart för att doktorn skulle sy. Så den lilla dockan blev sövd och allt för att sy två stygn. Men det är inte lätt för en 2-åring att sitta stilla när nån ska sy heller. Så hon fick en liten rosa häst av oss och godis av "Ia's mamma" som hon sa. Sen var det "Ia" och "Kittan" som gällde hela dagen. K körde henne på en gammal rulator och jag matade henne med godis, för de fick ingen annan göra.


Presentation


Är en lagom smart tjej på 31 år som gillar att blogga,fotografera och filma. Älskar även att titta på film, musik, inredning, träning och att shoppa!

Min blogg handlar om allt som händer och har hänt i mitt liv.

Gästbok

Facebook

Instagram

Instagram

Omröstning

Gillar du min blogg?
 Ja
 Nej
 Kanske

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggare för varenda unge

Bloggare

Dagens ordspråk

Dagens ordspråk

Skapa flashcards