Lilla Pys

Alla inlägg under november 2009

Av Ida - 3 november 2009 15:34

Denna film såg jag senast idag, mycket spännande och psykologisk film. Egentligen händer det inte så mycket men man fångas snabbt av filmen. Adrian Brody gör här ett mycket bra jobb som Jack Starks. Man ser även Keira Knightley som Jackie, en liten annorlunda roll för henne. Mycket bra film!!

 

The jacket

Gulfkriget 1991. Jack Starks överlever ett pistolskott i huvudet men drabbas av minnesförlust, vilket betyder att han inte har något att sätta emot när han efter hemkomsten till Vermont blir anklagad för mord. Han blir inlagd på en sluten avdelning på ett mentalsjukhus och utsatt för en ny, kontroversiell typ av behandling. Starkt påverkad av hallucinogena medel reser han till framtiden, där han träffar Jackie. Hon har nyckeln till det mörka förflutna som Jack inte kan minnas. Och när hon inser att Jack är fyra dygn från sin egen dödsdag blir de tvungna att tillsammans försöka undgå det oundvikliga.



Av Ida - 3 november 2009 15:28

Av Ida - 2 november 2009 19:21

  


Hade mycket trevligt i lördags. Det får vi göra om! Tack till er som gjorde kvällen trevlig!


Av Ida - 2 november 2009 19:15

Här kommer ett tips på en film som jag för första gången såg igår. Har tänkt att se den för länge sen, men igår på en slö dag så passade jag på att se den! Helt otroligt duktiga skådespelare och en mycket fint gjort film. Handlingen slutar väl inte riktigt som man vill, men den är mycket sevärd. (För övrigt baserad på en bok Bernhard Schlink)

 

 

The reader

En dag insjuknar den 15-årige pojken Michael Berg på väg till skolan och räddas av den runt 30-åriga Hanna. De förälskar sig oväntat och inleder en passionerad affär fram till den dagen Hanna plötsligt och utan förklaring försvinner. Åtta år senare är Michael en ung juridikstuderande som iakttar de pågående krigsförbrytarrättegångarna mot nazisterna. Han träffar sin forna älskarinna igen, under väldigt annorlunda omständigheter. Hanna står anklagad för ett fruktansvärt brott och vägrar rätten till försvar. Michael inser gradvis att hans ungdoms kärlek döljer en hemlighet som hon anser vara mer skamlig än mord.

 


  

Presentation


Är en lagom smart tjej på 31 år som gillar att blogga,fotografera och filma. Älskar även att titta på film, musik, inredning, träning och att shoppa!

Min blogg handlar om allt som händer och har hänt i mitt liv.

Gästbok

Facebook

Instagram

Instagram

Omröstning

Gillar du min blogg?
 Ja
 Nej
 Kanske

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggare för varenda unge

Bloggare

Dagens ordspråk

Dagens ordspråk

Skapa flashcards