Lilla Pys

Alla inlägg under oktober 2009

Av Ida - 21 oktober 2009 19:48

Den här filmen är en mycket speciell men rolig australiensisk film från 19994. Toni Colette gör huvudrollen som Muriel helt superbt. Helt klart en av hennes bästa filmer enligt min mening. Filmen handlar om vänskap och en hel del Abba-musik!


Muriels bröllop


Muriels bröllop är en historia som väver samman både drömmar och triumfer. Muriels lite tråkiga liv i en småstad förvandlas när hon och hennes bästa väninna flyttar till stan, möter spännande unga män och lever livet.

Med siktet inställt på att bli gift, förlovar sig Muriel med en vacker simmare med ett par medaljer på hyllan. Men vägen till altaret är inte spikrak.


  

ANNONS
Av Ida - 20 oktober 2009 14:44

Idag ska jag äntligen klippa mig! Luggen börjar bli en aningen irriterande. Det är väl den som är mest ivägen så att säga. Skulle vilja spara ut till lång lugg men tålamodet räcker inte till för det. Sen tror jag inte heller att jag skulle passa i det. Men kanske en dag så vågar jag. Annars sker det inte så mycket idag. Men det är helt okej för mig.

ANNONS
Av Ida - 20 oktober 2009 12:12

Här har vi ännu en klassiker och favorit som alla borde se. Har även analyserat och förstört denna film för andra. Men inte för er mina kära bloggläsare. Ska bara snällt och bestämt berätta om vad den handlar om så ni själva kan avgöra NÄR ni ska se den. Skådespeleriet i denna film är fenomenalt!


 

Gökboet

När den frispråkige småtjuven Randle P. McMurphy kommer in på mentalsjukhuset, skakar han om rutinerna med sitt smittsamma sinne för oordning. Han blir den ena parten i ett jäsande krig, med den älskvärt kylgt monstruösa syster Ratched som motståndare. Det som står på spel är ödet för alla på avdelningen.
 

Jack Nicholson vann en Oscar för denna strålande insats i en klassisk film. Nicholson spelar Randle P. McMurphy, en brottsling som föredrar ett mentalsjukhus istället för fängelse och därför spelar psykiskt sjuk. Hans obstruktivitet och svårighet att lyda order smittar snabbt av sig på de andra patienterna. Han tänker inte tolerera att människor nerdrogade ska smyga omkring i sina morgonrockar när det pågår ett basebollsslutspel utanför murarna! På ena sidan står McMurphy, på den andra den vältaliga sköterskan Ratched, en av filmhistoriens kallaste och mest elaka människor. Varje patients öde står på spel i deras duell.

 

  


Av Ida - 19 oktober 2009 22:45

Här kommer ännu en av mina favoriter. Har sett den x antal gånger, analyserat den, förstört den för andra som inte sett det, gjort reklam för den och sett den igen. Oo ja, jag kommer göra samma saker igen och igen. Tänkte passa på att tipsa om den här med. En väldigt spännande film, som jag förövrigt var mycket rädd för när jag var liten. Men som "vuxen" har jag lärt mig att älska den. Helt klart värd att se. Sir Anthony Hopkins är magisk för att inte tala om Judy Foster. Mitt tips alltså, har du inte sett den SE DEN. Har du sett det så SE DEN IGEN!När lammen tystnar.


En psykopat som går under namnet Buffalo Bill kidnappar och mördar unga kvinnor i mellanvästern i USA. I tron om att bästa sättet att fånga Buffalo Bill är att prata med någon som vet hur en mördare tänker, skickas FBI agent Clarice Starling för att intervjua en galen fånge. Psykiatrikern Dr Hannibal Lecter tros kunna ge psykologiska insikter och ledtrådar till mördarens beteende. Han är briljant men psykotisk och har en smak för kannibalism. Han ställer kravet att han endast tänker hjälpa Starling om han i utbyte får detaljerad information om hennes komplicerade och hemlighetsfulla liv.


Detta komplicerade förhållande tvingar Starling att inte bara stå öga mot öga med hennes egna inre demoner, men också öga mot öga med en sjuk mördare; en återfödelse av ondskan själv som är så överväldigande att det inte är säkert att hon är stark eller modig nog att stoppa honom. Vidrig, störande, trollbindande - det här är thrillern som sätter ribban mot vilken andra thrillers hädanefter måste mäta sig.

 

  

Av Ida - 19 oktober 2009 14:23

Av Ida - 19 oktober 2009 13:25

Jag är inte alls tjock (iaf enligt min underbara sambo) men försöker iaf gå ner lite i vikt. Går promenader varje dag, minst 4 km och försöker äta sunt. Men jag har så sjukt svårt för att låta bli chips och liknande snacks. Varför?

Godis är det inga problem med men en och annan kaka slinker ned. Suck, det är nog fan värre att sluta äta onyttigt än att sluta röka eller så. Iaf tror jag det är ungefär samma. Lovar mig själv (och har gjort det sjukt många ggr nu) att sluta eller bara äta en dag i veckan. Men funkar det? NÄ! Så nu hoppas jag banne mej att det ska funka för jag kan inte göra så mkt mer åt min diet (om jag inte vill leva på luft eller sallad resten av livet då) så att det skulle göra nån skillnad. Fast samtidigt får man ju ta med i beräkningarna att det tar tid plus att fettet ofta byggs om till muskler och de väger mkt mer. Så min våg har jag kasserat!


     

 Denna bilden av mig togs i somras.

Av Ida - 18 oktober 2009 23:24

Den här filmen föll jag för först enbart för språket, älskar den riktigt brittiska engelskan. Men sedan visade det sig att filmen är en mycket spännande kärlekshistoria. Skådespelarna gör ett mycket bra jobb. Både James McAvoy (som även är snygg att titta på samt en av mina favoritskådisar) och Anne Hathaway är lysande. Mycket sevärd film helt enkelt.

 

En ung Jane Austen

 

 Detta är berättelsen om Jane Austens tidiga liv. Det är en berättelse om romantisk kärlek, om familjen, om vänskap och förmögenhet, om storsinthet och genialitet. Jane Austen lyste upp världen med sina ord, sin humor och sin klokhet. Men hennes liv var också fyllt av passion och romantik. När hon var tjugo år gammal förälskade hon sig i Tom Lefroy  och deras förhållande var lika romantiskt som berättelserna i hennes stora litterära verk. Och precis som i hennes romaner står valet mellan pengar och kärlek. På 1700-talet ansågs valet vara lätt, men Jane Austen var inte den som anpassade sig efter rådande normer. Hennes val stod istället mellan kärlek - eller ingenting alls.

 

  


Av Ida - 18 oktober 2009 21:53

Ja då var det dags förr ännu en sak att vara irriterad på. Men tro nu inte att jag är irriterad jämt,för det är jag inte. (Iaf inte hela tiden). Jag kan bli sjukt irriterad på människor som tror sig veta allt, så kallade grötmyndiga människor. Jag vet redan hur saker fungerar, jag är inte helt dum i huvudet. Sen finns det saker man inte vill ha svar på heller. Hade en fråga varit så viktig att få svar på hade jag googlat det. Hallå! Det är 2009 nu och jag äger en dator med fungerande internet. Hade det varit så att jag verkligen undrat så hade jag frågat just DIG för att få svar på min fråga. Så nästa gång jag frågar kan du svara, men annars HÅLL KÄFT!


Det finns ju ännu värre människor som säger hur saker ska va utan att det ens finns nån tvekan. Det är nästan ännu värra, speciellt då det ALLTID handlar om självklara saker! Men om det får de här personerna att känna sig viktiga så var så goda. Bara jag slipper höra!!

Presentation


Är en lagom smart tjej på 31 år som gillar att blogga,fotografera och filma. Älskar även att titta på film, musik, inredning, träning och att shoppa!

Min blogg handlar om allt som händer och har hänt i mitt liv.

Gästbok

Facebook

Instagram

Instagram

Omröstning

Gillar du min blogg?
 Ja
 Nej
 Kanske

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggare för varenda unge

Bloggare

Dagens ordspråk

Dagens ordspråk

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se